fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

SKRIVNOST DELOVANJA MATIČNIH CELIC

Vse od leta 1972 Laboratorij E.V. Roig iz Francije proizvaja fito-aroma kozmetiko, od leta 2012 pa je na voljo novost s področja celične biotehnologije – kozmetični izdelki na osnovi matičnih celic rastline Centella asiatica. Iz dragocenih zakladov narave je na osnovi  najnovejših znanstvenih raziskav s pomočjo več kot 40-letnih izkušenj na področju naravne kozmetike, nastala linija izdelkov za nego zrele kože – Centella Prestige.

Osnovna sestavina te izjemne linije izdelkov je osupljiva rastlina Centella asiatica, ki jo v kitajski tradicionalni medicini že od nekdaj uporabljajo, v lepotne namene pa je bil izvleček te rastline prvič uporabljen prav v Laboratoriju E.V. Roig pred mnogimi leti. Danes je ta rastlina po svetu dobro znana tudi po neverjetnih učinkih na lepoto, v smislu globinskega obnavljanja kože in anti-age efekta.

Po dognanjih znanstvenih raziskav  so matične (izvorne) celice najbolj dragocene celice našega organizma. Njihova glavna naloga je, da se razmnožujejo v neskončnost in tako zagotavljajo regeneracijo celotnega telesa in seveda tudi kože. Vendar se po nekem časovnem obdobju število teh celic in njihova vitalnost prične zmanjševati, na koži pa se začnejo pojavljati  znaki staranja. Za ohranjanje mladostnega videza je tako bistvenega pomena ravno ohranjanje in obogatitev okolja, v katerem se te celice hranijo in razmnožujejo.

Matične celice rastline Centella asiatica imajo sposobnost varovanja okolja matičnih celic povrhnjice kože in tako pozitivno delujejo na njihovo delovanje in vitalnost. Močno spodbujajo obnovo celic in sintezo kolagena. Bogate z antioksidanti so tudi odlična obramba proti tvorbi prostih radikalov. Prav tako izboljšujejo vlaženje in elastičnost kože s stabiliziranjem količine hialuronske kisline. V kombinaciji z ostalimi biološkimi sestavinami  kožo odlično zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Koža se tako intenzivno regenerira in kmalu normalno opravlja svoje naravne funkcije. Posledica vzpostavitve ravnovesja je izboljšanje videza, bolj prožna, čvrsta in napeta koža. Koži se kmalu vrne sijaj in mladostni videz, polt pa postane jasnejša in svetlejša.

Linija izdelkov Centella Prestige je zasnovana za boj proti staranju, globoko vlaženje, regeneracijo in povrnitev sijajne in napete kože. Sestavljena iz petih izdelkov popolnoma pokrije potrebe po negi zrele kože. Vsi izdelki linije Prestige so koncentrirani in ob normalni uporabi zadoščajo za več mesecev. Vsi imajo certifikat Cosmebio, Ecocert, sestavine pa so pridobljene iz ekološkega kmetijstva in v skladu s pravili pravične trgovine (Fair trade certifikat).

  • v Nekategorizirano

    NASVETI ZA (RES) UČINKOVITO ODSTRANJEVANJE LIČIL

    ZAKAJ JE DOBRO ODSTRANJEVANJE LIČIL NUJNO? Odstranjevanje ličil je dnevna osnova vsake lepotne rutine. Pomembno je odstraniti ličila po celotnem dnevu in s tem koži nuditi učinkovito čiščenje nečistoč, prahu in odmrlih celic. Čiščenje obraza je nujno opraviti vsakodnevno, tudi kadar se ne naličimo! ....
  • v Nekategorizirano

    RDEČICA NA OBRAZU- KAKO JO NA NARAVNI NAČIN ZMANJŠATI?

    KAJ JE VZROK ZA RDEČICO? Kadar koža obraza pordi ali je na določenih mestih celo vijolčasta (lica, nos, čelo, brada) ali kratkotrajno po celotnem obrazu, takrat govorimo o zardevanju. Če se pojav čez čas umiri gre za obrazni eritem. Te kožne rdečice so posledica čezmernega širjenja žil pod povrhnjico. Rdečico obraza lahko povzročijo različni dejavn...
NA VRH