fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

Organska eterična olja

Ekološka eterična olja imajo številne prednosti. Na splošno se uporabljajo v aromaterapiji, zelo priljubljena pa so tudi pri kozmetičnih strokovnjakih.

Kaj so organska eterična olja?

Aromatične rastline sintetizirajo rastlinske esence, ki so krhke in izjemno hlapne. Prav iz teh esenc, pridobljenih iz listov, sadežev, cvetov, semen ali celo iz lesa nekaterih botaničnih vrst, nastanejo eterična olja. Kakovost pridobljene snovi je odvisna od nege rastlin med rastjo. Ekološka eterična olja so seveda najboljša po aromi in čistosti.

Prednosti organskih eteričnih olj

Ekološka eterična olja so pridobljena iz aromatičnih rastlin, vzgojenih po pravilih ekološkega kmetovanja. Za njihovo rast niso bila uporabljena nobena škodljiva kemična gnojila. Prav tako uporabljeni pesticidi ne vsebujejo nobenih kemičnih sredstev, škodljivih za človeško telo in okolje. Zaradi tega so organska eterična olja najčistejša.

Kako prepoznati organsko eterično olje?

Eterično olje je ekološko le, če mu uspe pridobiti oznako Organic Agriculture. Da bi to dosegli, mora 95 % njegovih sestavin prihajati od proizvajalcev, ki se ukvarjajo z ekološkim kmetovanjem. Da bi zagotovili organsko naravo svojih sestavin, se v Laboratorijih E.V Roig nenehno preverja certifikat ECOCERT svojih dobaviteljev. To potrdilo je zagotovilo, da so bili pri pridelovalcih opravljeni redni pregledi z namenom preverjanja skladnosti s pravili, značilnimi za ekološko kmetovanje.

Organsko eterično olje v kozmetiki

Ekološka eterična olja se pridobivajo iz rastlin s tremi različnimi tehnikami: parno destilacijo, zarezovanjem rastline ali celo s hladnim stiskanjem. Zahvaljujoč tem procesom se v največji možni meri ohranijo specifične lastnosti vsake rastline. Ta eterična olja, zelo priljubljena v aromaterapiji, so bistvene sestavine lepotnih izdelkov iz ekološke ponudbe.

Lastnosti eteričnih olj

Aromatične rastline imajo številne prednosti, ki postanejo lastnosti  organskih eteričnih olj. Te adstrigentne, antiparazitske, zdravilne ali celo antiseptične in mehčalne lastnosti so v kozmetiki zelo uporabne. Krema za mastno kožo bo na primer vsebovala eterično olje limone zaradi delovanja te rastline v boju proti seboreji (pretiranemu izločanju sebuma).

Eterična olja so sestavina mnogih naših izdelkov, navedena so v splošnem opisu, podrobneje pa pod zavihkoma sestava in INCI (mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients).

Organska eterična olja so sestavina mnogih izdelkov v naši ponudbi, izdelke ki jih vsebujejo največ pa si lahko ogledate tukaj.

 • v Nekategorizirano

  NASVETI ZA (RES) UČINKOVITO ODSTRANJEVANJE LIČIL

  ZAKAJ JE DOBRO ODSTRANJEVANJE LIČIL NUJNO? Odstranjevanje ličil je dnevna osnova vsake lepotne rutine. Pomembno je odstraniti ličila po celotnem dnevu in s tem koži nuditi učinkovito čiščenje nečistoč, prahu in odmrlih celic. Čiščenje obraza je nujno opraviti vsakodnevno, tudi kadar se ne naličimo! ....
 • v Nekategorizirano

  RDEČICA NA OBRAZU- KAKO JO NA NARAVNI NAČIN ZMANJŠATI?

  KAJ JE VZROK ZA RDEČICO? Kadar koža obraza pordi ali je na določenih mestih celo vijolčasta (lica, nos, čelo, brada) ali kratkotrajno po celotnem obrazu, takrat govorimo o zardevanju. Če se pojav čez čas umiri gre za obrazni eritem. Te kožne rdečice so posledica čezmernega širjenja žil pod povrhnjico. Rdečico obraza lahko povzročijo različni dejavn...
 • v Nekategorizirano

  5 NASVETOV ZA PRIPRAVO KOŽE NA SONČENJE

  ZAKAJ DOBRO NAVLAŽITI KOŽO PRED SONČENJEM? Z najbolj pričakovani letnim časom poletje je izjemnega pomena, da svojo kožo pripravite tako, da jo vzdržujete dobro hidrirano....
NA VRH