fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

Organska eterična olja

Ekološka eterična olja imajo številne prednosti. Na splošno se uporabljajo v aromaterapiji, zelo priljubljena pa so tudi pri kozmetičnih strokovnjakih.

Kaj so organska eterična olja?

Aromatične rastline sintetizirajo rastlinske esence, ki so krhke in izjemno hlapne. Prav iz teh esenc, pridobljenih iz listov, sadežev, cvetov, semen ali celo iz lesa nekaterih botaničnih vrst, nastanejo eterična olja. Kakovost pridobljene snovi je odvisna od nege rastlin med rastjo. Ekološka eterična olja so seveda najboljša po aromi in čistosti.

Prednosti organskih eteričnih olj

Ekološka eterična olja so pridobljena iz aromatičnih rastlin, vzgojenih po pravilih ekološkega kmetovanja. Za njihovo rast niso bila uporabljena nobena škodljiva kemična gnojila. Prav tako uporabljeni pesticidi ne vsebujejo nobenih kemičnih sredstev, škodljivih za človeško telo in okolje. Zaradi tega so organska eterična olja najčistejša.

Kako prepoznati organsko eterično olje?

Eterično olje je ekološko le, če mu uspe pridobiti oznako Organic Agriculture. Da bi to dosegli, mora 95 % njegovih sestavin prihajati od proizvajalcev, ki se ukvarjajo z ekološkim kmetovanjem. Da bi zagotovili organsko naravo svojih sestavin, se v Laboratorijih E.V Roig nenehno preverja certifikat ECOCERT svojih dobaviteljev. To potrdilo je zagotovilo, da so bili pri pridelovalcih opravljeni redni pregledi z namenom preverjanja skladnosti s pravili, značilnimi za ekološko kmetovanje.

Organsko eterično olje v kozmetiki

Ekološka eterična olja se pridobivajo iz rastlin s tremi različnimi tehnikami: parno destilacijo, zarezovanjem rastline ali celo s hladnim stiskanjem. Zahvaljujoč tem procesom se v največji možni meri ohranijo specifične lastnosti vsake rastline. Ta eterična olja, zelo priljubljena v aromaterapiji, so bistvene sestavine lepotnih izdelkov iz ekološke ponudbe.

Lastnosti eteričnih olj

Aromatične rastline imajo številne prednosti, ki postanejo lastnosti  organskih eteričnih olj. Te adstrigentne, antiparazitske, zdravilne ali celo antiseptične in mehčalne lastnosti so v kozmetiki zelo uporabne. Krema za mastno kožo bo na primer vsebovala eterično olje limone zaradi delovanja te rastline v boju proti seboreji (pretiranemu izločanju sebuma).

Eterična olja so sestavina mnogih naših izdelkov, navedena so v splošnem opisu, podrobneje pa pod zavihkoma sestava in INCI (mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients).

Organska eterična olja so sestavina mnogih izdelkov v naši ponudbi, izdelke ki jih vsebujejo največ pa si lahko ogledate tukaj.

 • v Nekategorizirano

  RASTLINSKA OLJA

  Kaj je rastlinsko olje? Rastlinska olja so maščobne snovi, pridobljene iz oljnice, torej rastline, katere semena, oreščki ali plodovi vsebujejo lipide. Oljne »macerate« in rastlinska masla imenujemo tudi rastlinska olja…...
 • v Nekategorizirano

  Nove verzije – imena – starih izdelkov Centella in Hydraflore

  Laboratoriji Roig v Franciji že 50 let proizvajajo certificirano naravno fito-kozmetiko pod znamko Centella, Hydraflore in zadnje leto tudi Serenibio. V tem dolgem obdobju so se tako v kozmetičnih salonih kot pri strankah uveljavila imena izdelkov, ki so bila v prodaji pod enakim imenom desetletja. Prejšnje leto…...
 • v Nekategorizirano

  Sodelovanje z nami

  Naše podjetje je distributer za področje Slovenije za tri znamke kozmetičnih izdelkov iz Francije, Centella, Hydraflore in Serenibio. Vse tri znamke prihajajo iz Laboratorijev Roig v Perpignanu, Francija, kjer imajo 50 letno tradicijo proizvodnje naravne fito(rastlinske) kozmetike......
NA VRH