fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE PRI NEGI KOŽE

Vse kar počnete, za vašo kožo, da bi bila lepa in negovana je zaman, če obenem delate nekatere od največjih "lepotilnih" napak. Vsakodnevno ponavljanje tovrstnih napak ne bo prav nič pomagalo pri ohranjanju lepe in negovane kože, pač pa bo imelo ravno nasproten učinek na vašo kožo.

6 najpogostejših napak pri negi kože

Najpogostejše napake, ki jih ženske delajo ne da bi se povsem zavedale njihovih posledic so:

  1. Pretirana uporaba ličil.
    Vsaj dva dni v tednu ne uporabljajte ličil in tako pustite koži, da diha. Vsakodnevna uporaba ličil, tudi če ni pretirana počasi maši pore, ki se ne uspejo očistiti, kar prinaša tveganje prehitrega staranja kože.
  2. Neodstranjevanje ličil pred spanjem
    Če pred spanjem iz obraza ne odstranite vseh ličil se le-ta naberejo v porah, ki jih zamašijo in lahko povzročijo nastanek aken. Naj vam odstranjevanje ličil ne predstavlja obveze ampak čas, ki ga posvetite sebi in svoji koži.
  3. Uporaba pilinga več kot dvakrat tedensko
    Odstranjevanje odmrlih celic kože je za njeno zdravje zelo pomembno saj odstrani nečistoče, obenem pa hranljivim sestavinam kozmetičnih izdelkov omogoča, da prodrejo globje v kožo. Pretirana uporaba pilinga pa povzroči ravno nasprotno, zato je izrednega pomena, da piling ne uporabljamo več kot dvakrattedensko.
  4. Uporaba kozmetičnih izdelkov, ki niso prilagojeni vašemu tipu kože
    Uporaba izdelkov, ki niso prilagojeni vašemu tipu kože ali splošna uporaba krem lahko ima neželjene učinke in se lahko negativno odrazi na zdravju in izgledu vaše kože. Vaši koži primerna hidratantna krema je "najboljša prijateljica" v vsakodnevni ženski negi, saj kožo primerno nahrani, ji daje potrebno vlago ter jo pripravi na vse izzive dneva.
  5. Pomanjkljivo spiranje čistilnega izdelka
    Verjetno se marsikomu zdi samoumevno, vendar je to zelo pogosta napaka, ki jo ženske pri negi počnejo. Po čiščenju obraza je pomembno, da ostanke izdelka dobro speremo z vodo in to ne glede na to ali smo uporabile čistilno peno, mleko ali gel. Ostanki kozmetičnih izdelkov kožo dražijo in lahko porušijo njeno naravno zaščito. Posledično lahko postane koža suha, občutljiva in pordela. Nepravilna uporaba čistilnega izdelka lahko vodi tudi v nastanek aken.
  6. Premajhen vnos tekočine in nepravilna prehrana
    Če se vam zdi, da je vaša koža izgubila sijaj, zdrav izgled in je postala podvržena rdečici dobro analizirajte prehrambene izdelke, ki jih uživate in izločite nezdravo hrano. Ne pozabite pa na pitje dovoljšne količine vode ali čaja, ki prav tako vpliva na hidracijo kože. Obenem pa z izločanjem popite tekočine iz telesa izločamo tudi strupe, ki se v njem nabirajo.
NA VRH