fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

 

Občutljivost kože -  vse pogostejša težava

Pri vedno več ljudeh se pojavlja občutljiva koža. Posledica tega se kaže v prenapeti koži, srbečici, vnetju, pordelosti..., kar lahko povzroči več dejavnikov:

  • zunanji dejavniki, kot so vremenske razmere (mraz, sonce, temperaturne razlike itd.), onesnaženost, vodni kamen v vodi, določena kozmetika itd.
  • notranji dejavniki, bodisi dedni (svetla in občutljiva koža, zelo tanka koža...), hormonski (cikli, nosečnosti), psihološki (stres, zadrega...) ali celo starost.

Kadar kožna bariera ne zagotavlja dovolj zaščite

Kožna povrhnjica (epidermis) je najbolj zunanja plast kože. Ena njenih bistvenih vlog je zlasti zaščita našega organizma pred vplivi iz okolja. Iz tega razloga govorimo o kožni barieri. Povrhnjica je na površini prekrita s tanko plastjo iz vode in lipidov (maščob), imenovano hidrolipidni film. Kadar je kožna bariera spremenjena ali (naravno) pretanka, igra svojo zaščitno vlogo slabše pred različnimi vplivi, ki jim je koža izpostavljena. Posledično se koža odzove pretirano, z namenom da se zaščiti: postane reaktivna in dražilnih molekul ne zaustavi več učinkovito.

Na primer prevelika reaktivnost kapilar na obrazu povzroči pordelost. Za zmanjšanje občutljivosti in pordelosti je tako bistvenega pomena čim boljša obnova kožne bariere. Učinkovita nega obraza proti rdečici mora omejevati širjenje obraznih žil (kapilar), hkrati pa pomagati pri preprečevanju vplivov, ki jo povzročajo in na ta način zavirati vnetje.

 

Vidnost rezultatov:

 

v 97 %

koži vrača občutek udobja, ki traja*

v 84 %

pomaga obnoviti kožo*

v 84 %

osvetli in poudari ten kože*

*Po lastni oceni 37-ih prostovoljcev, % odražajo zadovoljstvo po 30 dneh uporabe.

NA VRH