fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

NAŠA ZGODOVINA

CENTELLA - STRAST DO NARAVE

ZAČETEK
1972

USTANOVITEV LABORATORIJEV ROIG

Prvo srečanje s "tigrovo travo"

Ustanovitelj blagovne znamke Centella - Emile Vincent ROIG - je pionir na področju uporabe Centelle Asiatice v kozmetiki.  Od vsega začetka leta 1972 njegova vizija temelji na ohranjanju naravnih virov, trajnostnem razvoju, čistih ekoloških in bioloških sestavinah ter načelih poštene trgovine. Centella je blagovna znamka, ki je rezultat zahtevnih znanstvenih raziskav in linija za nego kože je prejela visoka strokovna priznanja za učinkovitost in kvaliteto.

Na enem od svojih potovanj v Azijo, se je g. Emile Vincent ROIG spoznal z rastlino Centella asiatica, rastlino z zdravilnimi lastnostmi. Pritegnile so ga legende, ki so krožile o zeleni rastlini s pahljačastimi listi in kot strokovnjak za fito-aroma kozmetiko se je odločil, da poglobi svoje raziskave o njenih lastnostih. Ko je opazil, da se na rastiščih rastline pogosto valjajo ranjeni tigri in si tako hitreje zacelijo rane, je spoznal da ime Centella Asiatica lastnosti ki  pripomorejo k hitrejši regeneraciji tkiva in pospešijo proizvodnjo kolagena. Kot vodilni strokovnjak na področju aroma-fito kozmetike, je prvi v Evropi in Ameriki uporabil ekstrakt Centelle Asiatice v lepotne namene. Učinki so bili osupljivi.

1994

NADALJEVANJE VIZIJE

Centella - blagovna znamka ustvarjena iz strasti do narave

Leta 1994 je vodenje laboratorijev prevzel g. Christian Papineau, ki si s svojo strokovno ekipo prizadeva za nadgradnjo in izboljšave v naravni kozmetiki. Delijo vizijo ustanovitelja in želijo doseči še višjo raven ohranjanja naravnih virov, čistih 100 % ekoloških in bioloških sestavin ter poštene trgovine. Rezultati so vidni, saj so za kvaliteto svojih naravnih kozmetičnih izdelkov prejeli veliko najvišjih prestižnih nagrad.

2002

CENTELLINI IZDELKI PRIDOBIJO CERTIFIKAT BIO

2007

RAZVOJ IN PRENOVITEV LOGOTIPA

2011

PRIHOD LINIJE HYDRAFLORE ROSE MUSQUÉE

2012

INOVATIVNOST - NOVE LINIJE IN PREJEM NAGRAD

Centella predstavi z linijo Prestige naravno kozmetiko namenjeno zreli koži (anti age). Ob tem izda posebno različico losjona ogrske kraljice z revolucionarnim pršilnikom za nanos, ki mu je podeljena nagrada za inovacijo Prix H. Pierantoni de l’Innovation 2012.

2021

UMETNOST NARAVNE LEPOTE

Že starodavni zeliščarji so poznali in izkoriščali lastnosti rastlin. Mandljeve mehčalne lastnosti, boragin anti-aging učinek in sivkine antiseptične lastnosti.  V kombinaciji s sodobnim znanjem in tehnološkim napredkom, ti ​​zakladi narave omogočajo izdelavo okolju prijaznih in visoko kakovostnih lepotilnih izdelkov. V Laboratorijih ROIG združujejo znanja starodavnih zeliščarjev in najnaprednejšo čisto biotehnologijo z namenom ustvariti naravno kozmetiko, ki je učinkovita in blagodejna koži. Prav iz tega razloga se Centella aktivno zazvema za organsko pridelavo. Tako slogan "lepota iz strasti, narava iz prepričanja" popolnoma odraža to vizijo.

DANES
NA VRH