fbpx

POZABLJENO UPORABNIŠKO IME ALI GESLO?

USTVARI RAČUN

ORGANSKA KOZMETIKA

Več kot modna muha! Organska kozmetika postopoma izpodriva konvencionalno in naravno kozmetiko. Izbira usmeritve k skrbi, ki poudarja naravo in vrline je bolj pomembna od odkritja skritih zakladov v rastlinah in rastlinskem svetu. Zakaj ne bi izkoristili vire lepote in dobrega počutja znane že od antičnih časov, in katerih uporaba prispeva k ohranjanju okolja in zdravja?

Organska kozmetika: darilo narave

Organska kozmetika je pravi blagoslov narave. Surovine, ki se uporabljajo za njene različne sestavine, so zasnovane tako, da kar najbolje varujejo dobro počutje telesa in kože. Uporaba naravnih elementov in rastlinskih lastnosti varuje potrošnike pred potencialno neželjenimi in škodljivimi učinki preveč različnih kemičnih sestavin, kot so parabeni, silikon, parafin in lanolin. Organska kozmetika odstopa od naravne kozmetike s tem, ko zaradi uporabe umetnih gnojil in pesticidov zavrača uporabo surovin pridobljenih na način intenzivnega kmetijstva ..

Spoštovanje okolja

Organska kozmetika iz spoštovanja do okolja daje prednosti ekološkemu kmetovanju ter ohranjanju biotske raznovrstnosti in naravnega ravnovesja. Kakovost je tudi osrednja skrb organskih kozmetičnih podjetij, saj izkoriščajo lastnosti rastlin z namenom, da služijo lepoti in dobremu počutju. Vzpostavitev nadzora s strani neodvisnih organizacij, kot so Ecocert, Cosmebio ali Qualite France omogoča večjo sledljivost teh proizvodov in omogoča potrošnikom, da jih uporabljajo z zaupanjem.

Koristna in varna uporaba

Tradicionalno ljudje rastline uporabljamo že od nekdaj. Organska kozmetika nas znova povezuje s to tradicijo. Dandanes vemo, da so molekule organske kozmetike bliže tistim, ki so naravno prisotne v človeškem telesu. Vnos esencialnih maščobnih kislin in vitamina E blagodejno vpliva na človeško telo. Ta prednost je dodatno podkrepljena v proizvodnem procesu kozmetike z uporabo organskih izvirska voda in cvetnih vod, ki vsebujejo aktivne sestavine.

Strogo nadzorovani organski izdelki 

Organski kozmetični izdelki Centella so dvakrat  letno podvrženi strogim inšpekcijskim pregledom opravljenih s strani ECOCERT-a. Ta revizija zajema številna vprašanja vključno s sledljivostjo surovin, sestavin in končnih izdelkov. Prav tako zajema področje označevanja in pakiranja. To je najboljše jamstvo za ženske in moške v iskanju lepotnih izdelkov, ki združujejo učinkovitost in varnost.

Proizvodi so certificirani in potrjeni s strani lepotnih strokovnjakov

Spoštovanje specifikacij povezanih z organsko kozmetiko omogoča pridobitev certifikata organske kozmetike različnim izdelkom. Izdelki Centella in Hydraflore so izdelani tako da zagotavljajo optimalno učinkovitost za vsak izdelek skozi optimalno koncentracijo aktivnih sestavin. Eterična olja, rastlinski izvlečki, rastlinska olja in rastlinski destilati so izbrani in formulirani tako, da tvorijo aktivne kozmetične izdelke, ki so nato preizkušeni s strani naših kozmetičarskih partnerjev, še preden so poslani trg.

NA VRH